Met WordPress zelf een website maken

Het meest gebruikte programma om een website te maken is WordPress. Het is open source en gratis te gebruiken. Dankzij de vele plugins kun je je website uitbreiden, van eenvoudige functies tot een complete webwinkel.

Lees hier hoe je dat zelf kan doen op een goede en veilige manier en tegen hele lage kosten.

  1. Kies een provider. Dat is een bedrijf dat er voor zorgt dat jouw website op het internet staat. In dit voorbeeld kiezen we voor Vimexx. Let er bij de prijzen op dat dit prijzen zijn voor het eerste jaar en dat je daarna meer betaald.
  2. Kies een domeinnaam en druk op de knop ‘Check’ om te kijken of de domeinnaam nog vrij is. Als dat zo is, kun je hem bestellen. Kies voor registreren en dan voor Winkelwagen.



    Vink de opties ‘gratis Sitebuilder’ en ‘gratis domein’ uit. Dat is nu gratis, maar later niet meer.



    Bij gekoppeld hosting pakket staat nog niets ingevuld, maar je hebt wel een hosting pakket nodig, dus druk op de blauwe knop ‘Kies een hosting pakket’. Kies de tweede optie: webpakketten. In het overzicht, kun je helemaal naar links een het instap pakket kiezen. Dan betaal je 45 cent per maand voor het eerste jaar. En kom je straks ruimte tekort? Dan kan je heel makkelijk overstappen naar een groter pakket en hoef je je website niet te verhuizen.

    Voeg het pakket toe aan je bestelling en dan kun je de domeinnaam en het hosting pakket afrekenen.


  3. Als de bovenstaande stappen allemaal gelukt zijn, dan krijg je via de e-mail de informatie met toegang tot je persoonlijke omgeving met daarin je domein en je hosting pakket. Er zit ook een wallet in. Daar kun je een tegoed opzetten, om in de toekomst je facturen mee te betalen. En als je niet wilt dat je domein of je hosting verlopen, is het verstandig om automatisch verlengen aan te zetten. Let er wel op dat dat alleen werkt als er genoeg geld op je wallet staat.
  4. Kijk nu of je domein gekoppeld is aan je hosting. Daarna ga je naar je hosting pakket. Je komt dan in een andere omgeving terecht, die directAdmin heet. Daarmee stel je van alles in voor je website en je e-mail.
  5. Vervolgstappen binnenkort.